Η «Νίκη» δεν θέλει νέες ταυτότητες γιατί... «μας φακελώνουν»

20:37 8/7/2023 - Πηγή: Reporter

Κατά της έκδοσης νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τάχθηκε η «Νίκη», επειδή θεωρεί ότι δίνουν τη δυνατότητα «φακελώματος».

Αυτό είπε στη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός.

Ο κ. Νατσιός υποστήριξε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί

εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας».

Μιλώντας για τη Δημόσια Υγεία έκανε λόγο για «καταστροφή» και «πολυετές έγκλημα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, «εκμεταλλεύτηκε την τρομακτική πίεση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας, ως ευκαιρία για να το αποτελειώσει».

«Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων να πεθαίνουν αβοήθητοι, διότι δεν βρίσκουν ένα ασθενοφόρο να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αντικρίζουμε ακόμα και τριτοκοσμικές εικόνες που μας προκαλούν θλίψη και ντροπή, με ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών για να σωθεί η ζωή τους, ελλείψει ασθενοφόρων».

Στο θέμα της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει και κατά την πρωτολογία του για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει «να διαγράψει το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος από την προμετωπίδα του Συντάγματος» και εάν θα προχωρήσει στην αναθεώρηση των άρθρων για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους και την αποστολή της Εκπαίδευσης.

νίκηΝΑΤΣΙΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
i-niki-den-thelei-nees-taftotites-giati-mas-fakelonoun.htm
Τυχαία Θέματα