Μακελειό στο Αμβούργο: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά-8 νεκροί

Σοκαρισμένη είναι η Γερμανία από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε κτίριο στο Αμβούργο όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ άτομα, ανάμεσα στα οποία πιθανότατα και ο δράστης, να χάσουν τη ζωή τους.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/3) στην περιοχή Gross Borstel, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας.

Άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε

τη νύχτα στο Twitter ότι ανακάλυψε ένα πτώμα «σε ένα ενοριακό σπίτι στο Gross Borstel και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης» του μακελειού. «Σε αυτό το σημείο, υποθέτουμε ότι υπήρξε μόνο ένας σκοπευτής», είπαν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ήρε τον επίσημο συναγερμό κινδύνου για την επίθεση γύρω στις 03:00 τοπική ώρα.

Στιγμιότυπα των τοπικών μέσων ενημέρωσης έδειξαν μεγάλη αστυνομική παρουσία έξω από την Αίθουσα Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ένα σύγχρονο τριώροφο κτίριο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χόλγκερ Βέρεν είπε ότι οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για τους πυροβολισμούς περίπου στις 21:15 και βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο. Είπε ότι αφού έφτασαν οι αστυνομικοί, άκουσαν έναν πυροβολισμό από έναν επάνω όροφο και βρήκαν ένα άτομο στον επάνω όροφο που μπορεί να ήταν ο δράστης. Είπε ότι η αστυνομία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει όπλα.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

ΑμβούργοΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑμακελειόΓερμανίαΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα