Κρυπτονομίσματα: Στο «στόχαστρο» της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς η Paxos

Νομικά μέτρα κατά της Paxos, μιας εταιρείας που εκδίδει stablecoin, θα μπορούσε να ετοιμάζει η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC.

Πιο συγκεκριμένα, η Paxos εκδίδει το Binacne USD (BUSD), ένα stablecoin που είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο και εκδίδεται σε συνεργασία με την Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου.

Στην περίπτωση που η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς

προχωρήσει σε νομικά μέτρα κατά της εταιρείας, αυτό θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις για το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, αξίας 137 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η SEC αναφέρει πως η Paxos θα πρέπει να προσφέρει την έκδοση των BUSD για τα ομοσπονδιακά χρεόγραφα.

H SEC δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη δράση για το ζήτημα, αλλά οι δράσεις της επιτροπής δείχνουν πως μια ενδεχόμενη ανάληψη επίσημης δράσης θα είχε μεγάλες επιπτώσεις για όλα τα stablecoin, όπως το tether και το USDC, με αξία 110 δισ. δολαρίων.

«Εάν η SEC απαγγείλει κατηγορίες στην Paxos, κάθε εκδότης stablecoins θα έπρεπε να ετοιμάζεται για δικαστική διαμάχη με την SEC» δήλωσε ο Ρενάτο Μαριότι της BCLP.

κρυπτονομίσματαstablecoinPAXOSΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα