JP Morgan: Τέλος εποχής για το ράλι στις αγορές μετοχών

Αν και είναι πολύ νωρίς για να υποστηριχθεί εάν η ύφεση δεν είναι ενδεχόμενο, οι επενδυτές στην αγορά των μετοχών ήδη έχουν αρχίσει να απογοητεύονται, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές της JP Morgan υποστηρίζουν ότι ο αντίκτυπος της νομισματικής πολιτικής στην οικονομία,

μετά τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed, μπορεί να έχει καθυστέρηση έως δύο έτη.

Η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αλλάξει πολιτική ως απάντηση μόνο σε ένα πολύ πιο αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον από ό,τι αναμένουν αυτή τη στιγμή οι αγορές, τονίζουν.

«Ιστορικά, οι μετοχές δεν πιάνουν πάτο προτού η Fed έχει ήδη προχωρήσει σε περικοπές και δεν είδαμε ποτέ τα χαμηλά πριν καν σταματήσει να κάνει αυξήσεις», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής τη Δευτέρα. «Η ζημιά έχει γίνει και οι συνέπειες είναι πιθανότατα ακόμη μπροστά μας».

Οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ενισχυθεί φέτος καθώς οι ελπίδες για μια στροφή της Fed, το άνοιγμα της Κίνας και η χαλάρωση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη έδωσαν στήριξη.

Ωστόσο, οι ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονο πρόβλημα στις ΗΠΑ αρχίζουν να εμφανίζονται για άλλη μια φορά, επιβαρύνοντας τις αγορές.

Το πρώτο τρίμηνο είναι πιθανό να σηματοδοτήσει το υψηλότερο σημείο για τις μετοχές φέτος, τόνισε στο Bloomberg αναλυτής της JP Morgan, ο οποίος στάθηκε επιφυλακτικός στις προοπτικές για τις μετοχές προς το τέλος του περασμένου έτους, αφού παρέμεινε θετικός για μεγάλο μέρος του 2022.

JP MorganΑγορέςμετοχέςραλι
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα