Κρυπτονομίσματα: Η τρέλα των memecoins και ο πιο…παράξενος ανοδικός κύκλος

08:42 3/4/2024 - Πηγή: Reporter

Εν μέσω της αναμονής για το halving του Bitcoin και των απρόβλεπτων διακυμάνσεων των τιμών, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα παραμένει στο επίκεντρο. Ωστόσο, λόγω του υψηλού όλων των εποχών που έπιασε, αλλά και της ξαφνικής… τρέλας για τα memecoins, διάφοροι αναλυτές χαρακτηρίζουν αυτόν τον ανοδικό κύκλο ως τον «πιο παράξενο» όλων των εποχών.

Ο Zach Rynes, γνωστός ως «ChainLinkGod», επεσήμανε: «Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι αυτός ο ανοδικός κύκλος είναι περίεργος. Η αγορά παρέλειψε μερικά βήματα που έχουμε δει με προηγούμενους κύκλους, το να περνάμε από την άνοδο του Bitcoin

κατευθείαν στα memecoins είναι λίγο ασυνήθιστο».

Αυτό υπογραμμίζει ότι, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ροές ρευστότητας, αυτός ο κύκλος οδήγησε το κεφάλαιο να παρακάμψει το Ethereum και άλλα altcoins, με τα κεφάλαια να πηγαίνουν απευθείας από το Bitcoin σε νομίσματα meme.

Η ασυνήθιστη… τρέλα για memecoins

Τα memecoins που βασίζονται στο Solana, συμπεριλαμβανομένων των dogwifhat [WIF] και Book of Meme [BOME], έχουν επιδείξει ανώτερη απόδοση σε σύγκριση με άλλα νομίσματα meme.

Αυτή η τρέλα ώθησε τη συνολική κεφαλαιοποίηση των memecoins στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια την 1η Απριλίου, με πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, το WIF ξεπέρασε το PEPE που βασίζεται στο Ethereum σε κεφαλαιοποίηση, φτάνοντας τα 4,48 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 3,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Dogecoin έχει σχεδόν τριπλασιάσει την κεφαλαιοποίηση της Chainlink και του Shiba Inu είναι διπλάσια από αυτή του Polygon.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο συνιδρυτής της BitMEX, Άρθουρ Χέις, είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές προτού απορρίψουν τα memecoins ως «ανόητα» ή «άχρηστα».

Πάντως, οι αναλυτές δεν είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας ότι η αγορά memecoin είναι εξαιρετικά ασταθής και επιρρεπής σε ξαφνικές αλλαγές στο συναίσθημα και στις συνθήκες της αγοράς.

Σημειώνουν ότι για να παγιωθεί αυτή η τάση θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διάρκεια και όχι μεμονωμένα «ξεσπάσματα».

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #HALVING #MEMECOINS
Keywords
Αναζητήσεις
kryptonomismata-i-trela-ton-memecoins-kai-o-pioparaxenos-anodikos-kyklos.htm
Τυχαία Θέματα
Κρυπτονομίσματα, …παράξενος,kryptonomismata, …paraxenos