«Κουρεμένα» ενοίκια: Η διαδικασία αποζημίωσης για όσους δεν έλαβαν προκαταβολή

Η διαδικασία καταβολής αποζημίωσης μειωμένων μισθωμάτων λόγω Covid-19 για τους μήνες Μάρτιο έως Ιούλιο του 2021 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αφορά δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν είχαν λάβει προκαταβολή τους εν λόγω μήνες.

Ειδικότερα, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2021, καταβάλλεται αποζημίωση στους δικαιούχους, το ποσό της οποίας προσδιορίζεται ως εξής:

α) για τα πρόσωπα που κατ' επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης

των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID 19 δεν εισπράττουν μίσθωμα:

i) 80% του συνολικού μηνιαίου μισθώματος για τα φυσικά πρόσωπα και

ii) 60% του συνολικού μηνιαίου μισθώματος για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της υποπαρ. 3 της παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4235/2014 (Α' 32), καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,

β) για τα φυσικά πρόσωπα που κατ' επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID 19 εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, ποσό ίσο με το ήμισυ του μη καταβληθέντος μηνιαίου μισθώματος.

Το τελικό καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης προσδιορίζεται κατόπιν συνυπολογισμού τυχόν ποσών προκαταβολής που είχαν ληφθεί για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2021, καθώς και τυχόν ποσών αποζημίωσης που έχουν καταβληθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της καταβολής των εν λόγω αποζημιώσεων.

μειωμένα μισθώματααποζημίωσηιδιοκτήτες ακινήτωνπροκαταβολές
Keywords
Τυχαία Θέματα