"Κουρεύτηκαν" τα αρχικά κέρδη και ο ενθουσιασμός

Υπεραντίδραση των τραπεζών σε θολό πολιτικό τοπίο.

Την επόμενη μέρα θέλει να δει η αγορά και γι' αυτό κινήθηκε σε θετικό πρόσημο, σχολιάζουν παράγοντες του Χ.Α. Η στροφή της Νέας Δημοκρατίας, να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στις 27/10, αλλά και η στροφή του ίδιου του πρωθυπουργού, που όπως

προέκυψε από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απέσυρε το δημοψήφισμα σε συνδυασμό με τις παρασκηνιακές διεργασίες για τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή μεταβατικής μέχρι τις εκλογές, έδωσε ελπίδες και τόνωσε το ηθικό των συναλλασσόμενων στο Χ.Α. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις τράπεζες που αντέδρασαν έντονα ανοδικά, σε μία συνεδρίαση που ξεκίνησε πτωτικά.

Τα ονόματα μεταβατικών πρωθυπουργών, όπως του Λουκά Παπαδήμου ή του Γιώργου Προβόπουλου αποτέλεσαν τη βάση για την κίνηση του γενικού δείκτη μέχρι τις 783 μονάδες. Επίσης, στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται και το δώρο Ντράγκι που στη πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ υπό την προεδρία του αποφάσισε τη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου του ευρώ στο 1,25%. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,86%, στις 759,50 μονάδες και μάλιστα με αυξημένο τζίρο σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, στα 84,5 εκατ. ευρώ. Κέρδη 16,88% κατέγραψε το Τ.Τ., 16,485 η Eurobank, 15,18% η Alpha, 1,11% η Εθνική και 10,28% η Eurobank.

Η μικρή βαρύτητα των τραπεζών στη διαμόρφωση του δείκτη, λόγω χαμηλής κεφαλαιοποίησης αποτελούν τον βασικότερο λόγο για το ψαλίδισμα των αρχικών κερδών στο ταμπλό. Στον αντίποδα, με απώλειες 3,69% έκλεισε ο ΟΠΑΠ και 2,08% η μετοχή της Coca Cola.

Keywords
Τυχαία Θέματα