Το πολιτικό θερμόμετρο ακολουθεί ο γενικός δείκτης

Διακυμάνσεις ανόδου στο Χ.Α., που προεξοφλεί αλλαγή πολιτικού σκηνικού.

Η πληροφορία ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να μην είναι και τόσο... ραγδαίες, αποτελούν τον βασικότερο λόγο και αιτία για το γύρισμα της αγοράς από τις 783 μονάδες, στις 762 μονάδες, διατηρώντας όμως, ο δείκτης τα κέρδη άνω του 2%.

Η φημολογία ως προς την παραίτηση του πρωθυπουργού ή όχι, η δήλωσή του μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ότι το δημοψήφισμα θα γινόταν αν δεν υπήρχε

συναίνεση, η στροφή 180 μοιρών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συναινεί σε μεταβατική μέχρι τις εκλογές κυβέρνηση έχουν προκαλέσει αναταραχή στην αγορά.

Οι διακυμάνσεις, παρά το θετικό πρόσημο είναι χαρακτηριστικές, αν και η αλλαγή της τάσης θα μπορούσε να είναι εμφανέστερη μετά το δώρο Ντράγκι μείωση του επιτοκίου του ευρώ. Οι τράπεζες πάντως, εξακολουθούν να σημειώνουν εντυπωσιακά κέρδη, με το Τ.Τ. και την Alpha να ενισχύονται πάνω από 13%, η ΕΤΕ πάνω από 11%, η Eurobank πάνω από 10% και η Πειραιώς πάνω από 9%. Το καλό κλίμα έχει περάσει ακόμα, στα ΕΛΠΕ, τον Μυτιληναίο, την MIG, τον Τιτάνα, τη ΔΕΗ και την Motor Oil. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 76 εκαατ. Ευρώ, με τους χρηματιστές να κάνουν λόγο για σημαντικό trading.

Σ.Κ.Χ.

Keywords
Τυχαία Θέματα