Κοινωνικός Τουρισμός- Πρωτοψάλτης: Από χθες έχουν υποβληθεί 55.000 αιτήσεις

Διευκρινήσεις σχετικά με τα κριτήρια και τους δικαιούχους για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ειδικότερα, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι από χθες το μεσημέρι στις 13.00 που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 55.000 αιτήσεις για 101.000 επιταγές.

Δικαιούχοι είναι όσοι εντός του

2020-2021 είχαν:

• Είτε 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση ΕΦΚΑ
• Είτε 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας
• Είτε 50 ημέρες παροχή προστασίας μητρότητας
• Είτε ένα συνδυασμό των παραπάνω

Ο κ. Πρωτοψάλτης, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι δικαιούχοι καθώς, όπως είπε γι’ αυτούς υπάρχει άλλο πρόγραμμα. Μάλιστα, σημείωσε πως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τη μοριοδότηση των αιτούντων, ενώ και ο αριθμός των τέκνων αυξάνουν τη μοριοδότηση.

Ακόμα, ανέφερε ότι από φέτος από το πρόγραμμα δίνονται 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια, 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου και 6 διανυκτέρευσες με μικρή ιδιωτική συμμετοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές.

Επιπλέον, για ακόμη μία χρονιά επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης έκανε αναφορά και στην περίπτωση που ένας δικαιούχος δεν εξυπηρετηθεί από το κατάλυμα σημειώνοντας πως δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

κοινωνικός τουρισμόςκριτήριαδικαιούχοιΔΥΠΑΠρωτοψάλτης
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα