Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας

Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας την Πέμπτη (16/6), με πολλές περιφερειακές αγορές να χάνουν τα προηγούμενα κέρδη τους.

Η αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, που ισοδυναμεί με την πιο επιθετική της κίνηση από το 1994, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή για να έχουν όλοι οι δείκτες ανοδική τροχιά.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πάντως άνοδο 0,4% στις 26.431,20 μονάδες. Ο Topix ενισχύθηκε 0,64% στις 1.867,81 μονάδες. Τα εμπορικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί έδειξαν ότι η Ιαπωνία

παρουσίασε εμπορικό έλλειμμα μετά την πτώση του γιεν που οδήγησε σε περισσότερες εισαγωγές.

Ωστόσο, οι μετοχές της Fast Retailing σημείωσαν άνοδο 1,44%, ενώ η κατασκευάστρια ρομπότ Fanuc είδε τη μετοχή της να κερδίζει 0,47%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 0,18%.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,34%, καθώς οι μετοχές κινεζικών μετοχών τεχνολογίας όπως η Tencent και η Netease υποχώρησαν περισσότερο από 3% η καθεμία. Είχε προηγηθεί αύξηση επιτοκίων στο Χονγκ Κονγκ.

Στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,68% ενώ το Shenzhen Component αιωρήθηκε πάνω από την επίπεδη γραμμή.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,15% στις 6.591,10 μονάδες. Τα ποσοστά ανεργίας της Αυστραλίας παρέμειναν σταθερά στο 3,9% σε ένα ακόμη μήνυμα ότι η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας, όπως η Fed και πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες, θα παραμείνουν σε τροχιά για να αυξήσουν ξανά τα επιτόκια.

Τέλος, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 0,46%.

χρηματιστήριοΑΣΙΑΑγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα