Ισραήλ-Ιράν: Την Τετάρτη η τελική απόφαση του πολεμικού συμβουλίου

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, προκειμένου να αποφασιστεί η απάντηση στην ιρανική επίθεση που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη (16/4), συζητήθηκε το «πώς» θα εφαρμοστούν τα αντίποινα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι αποφασισμένη να αντιδράσει, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο για μία συνολικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, το πολεμικό συμβούλιο δεν έλαβε αποφάσεις για το «πότε» θα πραγματοποιήσει την επίθεσή του.

Σύμφωνα με διαρροές,

οι προτάσεις για πλήγμα σε ευαίσθητους στόχους του Ιράν απορρίφθηκαν.

Όσον αφορά το αν θα πρέπει να εξασφαλιστεί η αποδοχή του σχεδίου από τους συμμάχους -και κυρίως από τις ΗΠΑ- υπήρξε διάσταση απόψεων.

Όπως τονίζει το Ισραήλ, η απάντησή του στις πρόσφατες επιθέσεις του Ιράν με drones και πυραύλους θα είναι τέτοια που θα «δώσει (στο Ιράν) ένα μάθημα ότι δεν μπορείς να επιτεθείς σε μια κυρίαρχη χώρα μόνο και μόνο επειδή το βρίσκεις εφικτό» και θα τερματίσει τις εχθροπραξίες την περιοχή.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τονίζουν τη σημασία της αυτοσυγκράτησης για την αποφυγή ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προειδοποιήσει επίσημα τις ΗΠΑ για το πότε ή πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, ωστόσο κάποιες πιθανές επιλογές είναι πραγματικά τρομακτικές. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, το Ισραήλ εστιάζει στο ενδεχόμενο ενός στενού και περιορισμένου πλήγματος εντός του ιρανικού εδάφους.

#Ισραήλ #ΠΟΛΕΜΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #Ιράν #επίθεση #απάντηση
Keywords
Αναζητήσεις
israil-to-polemiko-symvoulio-apofasise-pos-tha-chtypisei-to-iran.htm
Τυχαία Θέματα