Ήπια ανάκαμψη στη Wall Street- Ολοταχώς για ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες

Μία από τις χειρότερες εβδομάδες του 2022 ολοκληρώνει σήμερα (17/6) η Wall Street, με τους επενδυτές να «απορροφούν» ένα πολύ μικρό κομμάτι των ακραίων ρευστοποιήσεων των προηγούμενων ημερών.

Η σημερινή ανάκαμψη θεωρείται ασθενική σε σύγκριση με το sell off που έφερε η αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) κατά 75 μονάδες βάσης. Μόνο αξιοσημείωτο στοιχείο η επανάκτηση των 30.000 μονάδων από τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones.

Ειδικότερα,

στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,49% στις 30.074,79 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,64% στις 3.690,30 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,30% στις 10.784,50 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου οδεύουν προς σημαντικές απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας, με τους S&P 500 και Nasdaq να έχουν «κλειδώσει» σε επίπεδα bear market -απώλειες άνω του 20% από το υψηλό έτους-.

Η Fed αποσκοπεί να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%, υπογράμμισε σήμερα ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε νομισματικό συνέδριο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η μεταβλητότητα της αμερικανικής αγοράς ενδέχεται να τονιστεί περισσότερο σήμερα, λόγω του quadruple witching, δηλαδή την παράλληλη λήξη των παραγώγων δεικτών, μετοχών και των αντίστοιχων options τους.

Wall StreetFEDπληθωρισμόςquadruple witchingbear market
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ήπια, Wall Street- Ολοταχώς,ipia, Wall Street- olotachos