H BNP Paribas ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την ABN Amro

Η γαλλική BNP Paribas εξέφρασε το ενδιαφέρον της για μια πιθανή εξαγορά της ολλανδικής ABN Amro Bank, που βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας επικοινώνησε πρόσφατα για συνάντηση με την ολλανδική κυβέρνηση και συζήτησε το ενδιαφέρον

της για μια συναλλαγή, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η BNP ενδιαφέρεται για τον λιανικό κλάδο της ABN Amro και το εταιρικό της franchise, με προοπτική να επεκταθεί στη Βόρεια Ευρώπη.

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν εξετάζει σοβαρά το ενδιαφέρον προς το παρόν και η επαφή της BNP δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερείς διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: «Το κράτος μπορεί να προτιμήσει να πουλήσει περαιτέρω μετοχές στην αγορά, κάτι που θα του επέτρεπε να συγκεντρώσει χρήματα ενώ θα διατηρήσει κάποιο έλεγχο».

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η ολλανδική κυβέρνηση έχει δεχθεί κρούσεις για την ABN Amro και από άλλους υποψήφιους αγοραστές, χωρίς αυτό το ενδιαφέρον να έχει προχωρήσει παραπάνω.

Σημειώνεται ότι η ABN Amro ιδιωτικοποιήθηκε μερικώς το 2015, με το ολλανδικό κράτος να ελέγχει το 56% των μετοχών της τράπεζας.

BNP Paribas SAABN Amro BankΓαλλίαΟλλανδίαΤΡΑΠΕΖΕΣεξαγοράfranchise
Keywords
Τυχαία Θέματα
BNP Paribas,ABN Amro