ΗΠΑ: Αργή οικονομική ανάπτυξη δείχνει το Beige Book της Fed

Οι επιχειρηματικές επαφές της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε ελαφρά στα τέλη Μαΐου και τον Ιούνιο και η αργή ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Beige Book της Fed που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (12/7).

Το

report, που αποτελεί μία συλλογή όσων έχουν από επιχειρηματικές επαφές της Fed, ετοιμάζεται για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας σε δύο εβδομάδες, προκειμένου να εξετάσουν την επιτοκιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Η Fed ανέφερε ότι πέντε από τις 12 περιφέρειές της έκαναν λόγο για ελαφρά ή μέτρια ανάπτυξη, πέντε σημείωσαν σταθερή δραστηριότητα και δύο μίλησαν για ελαφρά ή μέτρια πτώση.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, που επικαλείται το MarketWatch, η αγορά εργασίας ήταν υγιής, με κάποια αίσθηση ότι οι προσλήψεις έγιναν πιο στοχευμένες.

Πολλοί ειδικοί λένε ότι η αγορά εργασίας πρέπει να «παγώσει» για να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε τροχιά προς τον στόχο του 2% της Fed.

Οι μισθοί των εργαζομένων συνέχισαν να αυξάνονται αλλά πιο συγκρατημένα απ’ ό,τι στο παρελθόν, αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, οι επαφές της Fed ανέφεραν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών τον Ιούνιο.

Ορισμένες περιοχές ανέφεραν ότι οι καταναλωτές είχαν γίνει πιο ευαίσθητοι στις υψηλότερες τιμές, περιορίζοντας ποιες εταιρείες θα μπορούσαν να μεταφέρουν μαζί με τις αυξήσεις του κόστους εισροών.

Άλλοι ανέφεραν ότι η σταθερή ζήτηση επέτρεψε στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα περιθώρια κέρδους.

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανέφεραν υψηλότερες πιέσεις στο κόστος των εισροών, ενώ οι κατασκευαστές είπαν ότι οι πιέσεις στις τιμές είχαν μειωθεί.

Τέλος, η δανειοδοτική δραστηριότητα συνέχισε να αμβλύνεται και η δραστηριότητα των μεταφορών ήταν μειωμένη ή σταθερή στις περισσότερες περιοχές, αναφέρει το Beige Book.

FEDERAL RESERVEαμερικανική οικονομίαΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑοικονομική δραστηριότητα
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-argi-oikonomiki-anaptyxi-deichnei-to-beige-book-tis-fed.htm
Τυχαία Θέματα