Η Google επενδύει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα-20.000 θέσεις εργασίας

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Σταύρος Νιάρχος η εκδήλωση για την παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων της Google στην Ελλάδα. Οι ανακοινώσεις έγιναν από την πρόεδρο της Google Cloud International Adair, Fox Martin, και τη Γενική Διευθύντρια

ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυς Αντωνάκου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Google Cloud International, υπογράμμισε ότι η επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού θα συνεισφέρει μέχρι το 2030 συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο ελληνικό ΑΕΠ. Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 19.400 θέσεις εργασίας.

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον», σημείωσε η πρόεδρος.

Εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι «η επένδυση αυτή μπορεί να γίνει εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας», σημειώνοντας ότι «δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας και βασικό εργαλείο είναι το σχέδιο Ελλάδα 2.0, ένας ενεργός πυρήνας του μετασχηματισμού της πατρίδας μας».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα Cloud Region της Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε «οι επενδύσεις αυτές αναβαθμίζουν την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη της αξιοποίησης κεφαλαίων».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτά τα 15 χρόνια διαδοχικών κρίσεων, η Google ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα, καταγράφοντας τη δική της συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας.

Νέες υποδομές cloud

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει θέσει στο επίκεντρο του επενδυτικού της σχεδίου τη δημιουργία νέων υποδομών cloud στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις ταχύτητες που προσφέρει στους πελάτες της.

Η σημαντική επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού, θα συμβάλει φυσικά και στην περιφερειακή αναβάθμιση της Ελλάδας, ενώ σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό της Microsoft για τη δημιουργία τριών data centers σε Σπάτα και Κορωπί, την επένδυση της Amazon Web Services για τη δημιουργία εγκατάστασης τοπικής ζώνης, αλλά και την επένδυση της Lancom όσον αφορά στη δημιουργία του τρίτου data center της, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα μετατρέψουν την Ελλάδα από ουραγό, σε πρωταγωνίστρια του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τέλος, ανάμεσα στο σχέδια της Google, κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων που θα αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.

Προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και προγράμματα ενίσχυσης των ΜμΕ, βρίσκονται στους βασικούς στόχους του πολυεθνικού κολοσσού.

GoogleΜητσοτακηςομιλίαΕπενδύσειςCloud
Keywords
Τυχαία Θέματα