Γερμανία: Μειώθηκαν οι ελλείψεις υλικών-Σε επίπεδα προ κορονοϊού η αγορά

Οι Γερμανοί κατασκευαστές δεν χρειάζεται πλέον να παλεύουν με ελλείψεις υλικών. Τον Μάρτιο, το 10,2% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ελλείψεις, έναντι 14,6% τον Φεβρουάριο.

«Η προσφορά πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων έχει πρόσφατα σημειώσει σημαντική βελτίωση», αναφέρει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo. «Η κατάσταση έχει πλέον επανέλθει σχεδόν στο επίπεδο που ήταν πριν από την κρίση του κορονοϊού».

«Η μισθολογική

διαμάχη στην Deutsche Bahn έχει διευθετηθεί και ο τομέας της εφοδιαστικής έχει προσαρμοστεί στην κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, οπότε υπάρχουν λιγότερα προβλήματα επί του παρόντος», λέει ο Wohlrabe.

Γενικά, σε κανέναν κλάδο το ποσοστό των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από τις κυκλοφοριακές δυσκολίες δεν ξεπερνά το 20%.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν πληγεί περισσότερο από τις ελλείψεις υλικών, με το 18,2% να αναφέρει προβλήματα, ενώ ακολουθούν στενά οι κατασκευαστές ηλεκτρικού εξοπλισμού (17,5%), οι κατασκευαστές μηχανημάτων και εξοπλισμού (14,4%) και η χημική βιομηχανία (14,5%).

Στους υπόλοιπους κλάδους, το ποσοστό είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ κάτω από το 10%.

#Γερμανία #ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ #ελλείψεις_υλικών #κορονοϊό
Keywords
Τυχαία Θέματα