Φλωρίδης: Είναι μόνο η αρχή-Ηχηρές προειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες των ομάδων

Σε πολύ αυστηρό τόνο μίλησε τη Δευτέρα (11/12) ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναλύοντας τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Φλωρίδης είπε πως όσα ανακοινώθηκαν "είναι μόνο η αρχή" και πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να μπει τάξη στο χώρο του αθλητισμού.

Ο κ.

Φλωρίδης στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στην έρευνα της δικαιοσύνης που πρόκειται να ξεκινήσει και θα βασιστεί στο μοντέλο που στήθηκε η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Είναι συντεταγμένοι στρατοί. και πρέπει να ενοποιηθεί η έρευνα στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις. Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο»., τόνισε.

Ο κ Φλωρίδης είπε επίσης πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για υποκίνηση βίας και είπε πως «η τοξικότητα δημιουργείται από δηλώσεις παραγόντων» και πρέπει να τιμωρηθεί.

Ο υπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους ιδιοκτήτες των ομάδων και είπε πως πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν για να προστατεύσουν το προϊόν.

Όσο δεν το κάνουν είπε πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες. Τόνισε χαρακτηριστικά πως γελιούνται όσοι νομίζουν πως είναι απλά μία απόφαση που θα διαρκέσει δύο μήνες και μετά όλα θα γίνουν όπως πριν.

"Όχι δύο μήνες, αλλά διακόσιους μήνες θα κρατήσουμε κλειστά τα γήπεδα, αν χρειαστεί", σημείωσε.

Κλείνοντας, έκανε έκκληση να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, «η δικαιοσύνη αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ας κάνουν κι αυτοί που πρέπει τη δική τους».

#Φλωρίδης #βία #γήπεδα #ΟΠΑΔΙΚΗ_ΒΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
floridis-einai-mono-i-archi-ichires-proeidopoiiseis-stous-idioktites-ton-omadon.htm
Τυχαία Θέματα