Ευρωπαϊκή βοήθεια... κατόπιν τραγωδίας: Καταφθάνουν τεχνοκράτες για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

13:03 6/3/2023 - Πηγή: Reporter

Επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα (6/3) η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με θέμα την περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Η επιτροπή και ειδικοί της ERA_railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας» αναφέρει στο twitter η φον ντερ Λάιεν.

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1632678930883792899}

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει σε ανάρτησή του την Κυριακή (5/3) πως πρόκειται να ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή και περαιτέρω κονδύλια, ώστε να "συμμαζευτεί" η απαράδεκτη κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους που ευθύνεται για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην ίδια ανάρτηση ο Πρωθυπουργός ζήτησε "συγγνώμη" για ό,τι συνέβη και μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε πως θα αναλάβει να γίνει άμεσα η ανανέωση των υποδομών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στα τρένα.

Σχετικά με την άμεση ανταπόκριση της Κομισιόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία ευχαριστεί την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και προσθέτει: "Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια".

ΜητσοτακηςΤΡΕΝΑΕΕβοήθειαΦον ντερ Λάιεν
Keywords
Τυχαία Θέματα