Εθνική, ηλεκτρικός, Φιλαδέλφεια: Πώς οι Κροάτες διέσχισαν τη χώρα ανενόχλητοι

08:46 8/8/2023 - Πηγή: Reporter

Παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA, οι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφεραν να φτάσουν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα και στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και τελικά προκάλεσαν αιματηρά επεισόδια και δολοφόνησαν έναν οπαδό της ΑΕΚ.

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί φυσικά το γεγονός

ότι η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε όλη την εθνική οδό και έφτασε στην Αττική χωρίς τα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις που γνώριζαν για την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών.

Ούτε, όμως και μέσα στην Αθήνα υπήρξε κάποια παρέμβαση πριν τα επεισόδια, ώστε οι οπαδοί να περιοριστούν και να μη βρεθούν στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου η κατάσταση ξέφυγε πλήρως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

{https://twitter.com/Petros_Eut/status/1688639200789139456}

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες, φημολογείται πως συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι μέσα στο ηλεκτρικό κρατούσαν καδρόνια, φώναζαν συνθήματα και φαίνονταν οι απειλητικές τους διαθέσεις, αλλά και πάλι κανείς δεν παρενέβη.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με οπαδούς του ΠΑΟ, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Σε κόσμο που απλώς καθόταν στις παρακείμενες καφετέριες. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Θλιβερός απολογισμός με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες.

Στο σημείο έφτασαν καθυστερημένα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

νεα φιλαδελφειαΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙΕΠΕΙΣΟΔΙΑΑΕΚνεκρός
Keywords
Αναζητήσεις
ethniki-ilektrikos-filadelfeia-pos-oi-kroates-dieschisan-ti-chora-anenochlitoi.htm
Τυχαία Θέματα
Εθνική, Φιλαδέλφεια, Πώς, Κροάτες,ethniki, filadelfeia, pos, kroates