«Κόλλησε» στη διεθνή νευρικότητα το Χρηματιστήριο- Έδωσε πνοή η Πειραιώς

01:26 8/8/2023 - Πηγή: Reporter

Σε ένα κλίμα μεταβλητότητας κινήθηκε σήμερα (7/8) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να επικρατούν τελικά, εν μέσω διεθνούς νευρικότητας.

Αναλυτικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 1.320,65 μονάδες και ο τζίρος έφτασε στα 75,30 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE σημείωσε πτώση 0,07% στις 3.193,67 μονάδες, και τέλος ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποίησε απώλειες 0,13% στις 1.093,29 μονάδες.

Η επιφυλακτικότητά που επικρατεί στις διεθνείς αγορές επηρεάζει

άμεσα και τη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία συνεχίζει τη συσσώρευση μετά τα πρόσφατα υψηλά 9ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ, ο οίκος Scope Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, αναγνωρίζοντας τα βελτιωμένα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας, συνδυαστικά με την πολιτική σταθερότητα. Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «BBB-» από «BB+» με σταθερό outlook, που συνιστά επίπεδο investment grade.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στις στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το αναθεωρημένο report του καναδικού DBRS για την Ελλάδα.

Παράλληλα, στις 10/8 ο MSCI θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δεικτών του, με τους Έλληνες επενδυτές να εστιάζουν στις αποφάσεις για πιθανή προσθήκη της Τρ. Πειραιώς στον δείκτη Standard Greece και ταυτόχρονη αφαίρεση της Τέρνα Ενεργειακή.

Στο μεταξύ, στα top picks για τις αναδυόμενες αγορές της περιοχής EMEA, τοποθετεί η Morgan Stanley τις μετοχές της Μυτιληναίος και της Τράπεζας Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι οι συστάσεις για τις δύο μετοχές είναι συστάσεις υπεραπόδοσης με τιμές στόχους τα 43 ευρώ για τη Μυτιληναίος και ανοδικό περιθώριο της τάξεως του 16% και για την Τράπεζα Πειpαιώς δίνει επίσης σύσταση υπεραπόδοσης με τιμή στόχο τα 4,27 ευρώ και ανοδικό περιθώριο 22%.

Σήμερα, ο τραπεζικός κλάδος κινήθηκε πτωτικά ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, βρέθηκε η Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνοντας «άλμα» 2,29%. Στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκε η ΕΤΕ (-0,34%) και η Eurobank (-0,28%), ενώ η Alpha Bank διολίσθησε 1,46%.

Στο ταμπλό, σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ (+1,47%), Aegean (+1,22%), ΕΛΠΕ (+1,59%), Motor Oil (+1,90%) και Σαράντης (+1,41%).

Από την άλλη, με απώλειες «έκλεισαν» οι μετοχές των ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,56%), ΕΥΔΑΠ (-0,29%), Μυτιληναίος (-1,57%), ΟΛΠ (-3,23%) και ΤΕΝΕΡΓ (-0,81%).

Δείτε εδώ τους τίτλους με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση (σύνολο Χ.Α.)

χρηματιστήριοδείκτεςScope Ratings
Keywords
Αναζητήσεις
kollise-sti-diethni-nevrikotita-to-chrimatistirio--edose-pnoi-i-peiraios.htm
Τυχαία Θέματα