Ερντογάν για Μενέντεζ: Ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία για F-16

«Ευκαιρία» για την Τουρκία αποτελεί η παραπομπή του Ρόμπερτ Μενέντεζ προκειμένου να προχωρήσει στην υπόθεση των F16, σημείωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ερντογάν.

«Η Τουρκία πρέπει να μετατρέψει τις νομικές προκλήσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ σε ευκαιρία για την αιτούμενη αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ουάσινγκτον», δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Ερντογάν

αναφέρθηκε στον Μενέντεζ λέγοντας ότι είναι πλέον «εκτός κάδρου», αφού κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτό είναι «επωφελές» για την Τουρκία, πρόσθεσε.

Με αυτόν τον τρόπο, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία όσον αφορά τα F-16, σημείωσε παράλληλα. «Όχι μόνο για τα F-16, αλλά για όλα τα άλλα θέματα, ο Μενέντεζ και αυτοί με τη νοοτροπία του κάνουν ενέργειες παρεμπόδισης εναντίον μας. Η έξοδος του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα διαχειριστεί τους τομείς που πρέπει να διαχειριστούν».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα τηρήσει την υπόσχεσή του για την επικύρωση της υποψηφιότητας της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-16 στην Αγκυρα.

ΕρντογάνΜενέντεζF16
Keywords
Τυχαία Θέματα