Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναβαθμίζει gov.gr και Πολιτική Προστασία

Ακόμα πιο εύχρηστες, πιο πολλές και πιο "έξυπνες" υπηρεσίες του govgr στους Έλληνες πολίτες υποσχέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, στην επίσημη τελετή των εγκαινίων της ECDM Expo SE Europe 2023, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η διεθνής εκθεσιακή και συνεδριακή διοργάνωση eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe

2023 είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική διοργάνωση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τελεί υπό τις αιγίδες των GR.EC.A, iab Hellas, ΣΕΠΕ και ΣΕΚΕΕ.

Ο υπουργός μίλησε με εξαιρετικά λόγια για την έκθεση, η οποία αναδεικνύει το πλούσιο όπως αναδεικνύεται ελληνικό οικοσύστημα, το οποίο όπως είπε εμπλουτίστηκε μετά την πανδημία.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε πως ο νέος του ρόλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει δύο όψεις. Από τη μία παρέλαβε ένα υπουργείο πολύ καλά οργανωμένο από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, αλλά από την άλλη το πλούσιο έργο που παράχθηκε την προηγούμενη τετραετία έχει ανεβάσει τρομερά τον πήχη των προσδοκιών. Ο ίδιος δηλώνει, ωστόσο, αποφασισμένος να χτίσει πάνω στις βάσεις που του άφησε ο προκάτοχός του, σημειώνοντας πως αυτή είναι και η εντολή που έχει λάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο υπουργός βασικός στόχος είναι να διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις και το govgr είναι "κλειδί" για να επιτευχθεί αυτό.

Στο σχεδιασμό λοιπόν του υπουργείου είναι η αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. Θα προστεθούν δυνατότητες και ενέργειες που θα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά από τους πολίτες, ενώ στόχος είναι να γίνει και πολύ πιο εύχρηστο. Πώς θα γίνει αυτό; Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συγκεκριμένες εργασίες για να γίνει πιο "έξυπνο" το σύστημα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το σύστημα. Να γράφουν και να μιλάνει στο gov ώστε να βρίσκουν λύσεις για οποιαδήποτε ενέργεια θέλουν να κάνουν.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα ακόμα στο νέο νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια, το οποίο αναμένεται σύντομα στη Βουλή, ώστε "να εναρμονιστούμε στη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία", όπως είπε.

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία των επιχειρήσεων ειδικά όσων έχουν κρίσιμες υποδομές. "Έχουμε οικοσύστημα εταιρειων που βάζει πλάτη και είναι χρέος μας να το στηριξουμε", υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε εργαλεία τεχνολογίας, τα οποία "δουλεύονται" ώστε να ενισχύσουν τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας. Όντας δήμαρχος Τρικάλων για χρόνια ο κ. Παπαστεργίου είπε πως ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία είναι φανερό πως το κράτος πρέπει να αναβαθμίσει τόσο τα εργαλεία πρόληψης όσο και αυτά της δράσης. "Μετασχηματίζουμε το κράτος και σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι", τόνισε κλείνοντας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος τεχνητή νοημοσύνηΠαπαστεργίουVERTICOMΖάππειοσυνέδριο
Keywords
Τυχαία Θέματα