Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με φόντο τις διεθνείς πιέσεις

Επιφυλακτικότητα επικρατεί για ακόμα μια ημέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις διεθνείς πιέσεις να εντείνονται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,37% στις 1.181,69 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) σημειώνει μικρή άνοδο 0,06% στις 2.906,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης διολισθαίνει 0,19% στις 960,04 μονάδες.

Η Λεωφόρος Αθηνών επιχειρεί να αμυνθεί στη διεθνή μεταβλητότητα, με την αναβάθμιση από τον Standard & Poor’s, και την επένδυση της UniCredit στην Alpha Bank

να βελτιώνει την ψυχολογία των επενδυτών.

Χθες βράδυ, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, ενώ μετά από πτώση 2,4% την Τετάρτη, ο Nasdaq Composite βρίσκεται πλέον επίσημα σε διόρθωση, σημειώνοντας πτώση άνω του 10% από το υψηλό κλείσιμό του τον Ιούλιο.

Η αγορά «αποκωδικοποιεί» ακόμα τα μηνύματα της ΕΚΤ, η οποία μετά από δέκα συνεχόμενες συνεδριάσεις ανακοίνωσε από την Αθήνα ότι προχωρά σε παύση μέχρι νεοτέρας.

«Το ότι αποφασίσαμε να διατηρήσουμε σταθερά τα επιτόκια δεν σημαίνει ότι δεν θα ανέβουν ξανά», είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ερωτηθείσα για το αν φοβάται νέα ενεργειακή κρίση λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή που ήρθαν να προστεθούν στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εξήγησε ότι ο κίνδυνος σαφώς και υπάρχει, αλλά και η οικονομία πλέον είναι διαφορετική, με τα επιτόκια υψηλότερα και η αγορά εργασίας σε άλλη φάση.

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να κινείται πτωτικά, με την ΕΤΕ να διολισθαίνει 0,18%, την Eurobank να βρίσκεται στο -0,43%, την Τράπεζα Πειραιώς να πέφτει 0,14% και τέλος την Alpha Bank να κερδίζει 0,18%.

Στο ταμπλό, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ (+0,31%), Aegean (+1,75%) ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,46%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+0,11%), Motor Oil (+0,18%), Jumbo (+0,46%), ΟΠΑΠ (+0,07%), ΤΕΝΕΡΓ (+1,17%) και ΟΤΕ (+0,31%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση από το σύνολο του ταμπλό.

χρηματιστήριοδείκτεςΠτώση
Keywords
Τυχαία Θέματα