«Ελεύθερη πτώση» στο φυσικό αέριο- Πτωτικά και το πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, δεδομένου ότι τα δεδομένα για τη μεταποίηση σε μια σειρά από ισχυρές οικονομίες του πλανήτη αντιστάθμισαν την αισιοδοξία γύρω από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Oι αγορές αναμένουν ακόμα για σημάδια αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων, μπροστά στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, σε συμπόσιο της Fed στο Γουαιόμινγκ

αύριο Παρασκευή.

Έτσι, το brent σημειώνει πτώση 0,3% στα 82,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό WTI, πέφτει λίγο χαμηλότερα κατά 0,4% στα 78,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα στοιχεία για τη μεταποίηση από μια σειρά από έρευνες την Τετάρτη δημιούργησαν μια ζοφερή εικόνα της υγείας των οικονομιών σε όλο τον κόσμο, εγείροντας ανησυχίες για τη ζήτηση.

Η Ιαπωνία χαρακτηριστικά κατέγραψε συρρίκνωση στη βιομηχανική της παραγωγή για τρίτο σερί μήνα τον Αύγουστο, ενώ και η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, ειδικά στη Γερμανία.

Η οικονομία της Βρετανίας έδειχνε έτοιμη να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο στο τρίμηνο, με τον κίνδυνο μιας ύφεσης να είναι ορατός.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ έμεινε σχεδόν στάσιμη τον Αύγουστο, με την ανάπτυξη να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της Federal Reserve και στελέχη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τράπεζα της Ιαπωνίας κατευθύνονται στο Jackson Hole, όπου οι συζητήσεις για υψηλότερα και μακροχρόνια επιτόκια μπορεί να τεθούν στο «τραπέζι» παρά την πτώση των πληθωριστικών πιέσεων.

Από την πλευρά της προσφοράς, η παραγωγή αργού πετρελαίου του Ιράν θα φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που οι κυρώσεις των ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν επίσης μια πρόταση που θα χαλαρώσει τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, επιτρέποντας σε περισσότερες εταιρείες και χώρες να εισάγουν αργό πετρέλαιο, εάν το έθνος της Νότιας Αμερικής προχωρήσει προς μια ελεύθερη και δίκαιη προεδρική εκλογή.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στις 18 Αυγούστου στα 433,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ελεύθερη πτώση για το φυσικό αέριο

Κάθετη πτώση καταγράφεται στην τιμή του φυσικού αερίου στον “κόμβο” TTF. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου υποχωρεί σήμερα από τα 39 στα 30 - 31ευρώ/MWh με ποσοστιάια πτώση της τάξης του 13%.

Ο λόγος είναι ότι μετά τη συμφωνία που έκαναν τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στη μεγαλύτερη εγκατάσταση LNG της Αυστραλίας North West Shelf με τον παραγωγό Woodside απομακρύνονται τα ενδεχόμενα προσκομμάτων στην τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς, όπου πλέον η Αυστραλία έχει σημαίνοντα ρόλο.

Άλλωστε οι τρεις τερματικοί σταθμοί εξαγωγής LNG της εν λόγω εταιρείας, παρέχουν περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς, ή το ήμισυ της Αυστραλίας, η οποία συναγωνίζεται τις ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος παραγωγός υγρού καυσίμου στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών είχε διάρκεια 15 ωρών για τον τελευταίο γύρο επίσημων διαπραγματεύσεων.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Woodside έκανε στα μέλη μας μια ισχυρή προσφορά χωρίς να ληφθούν βιομηχανικά μέτρα», δήλωσε ο Brad Gandy, εκπρόσωπος της Offshore Alliance. Σύμφωνα με τη Woodside, υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες

Πάντως, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί αργότερα σήμερα από τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις και οι λεπτομέρειες του διακανονισμού θα δημοσιοποιηθούν στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι χωρίς συμφωνία, τα συνδικάτα έπρεπε να δώσουν προειδοποίηση επτά εργάσιμων ημερών για εργατική δράση και μπορούσαν να ακυρώσουν την απόφαση ανά πάσα στιγμή.

Ως εκ τούτου, μια απεργία θα είχε ξεκινήσει το νωρίτερο στις 2 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαργοΜΠΡΕΝΤΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Keywords
πετρελαιο, φυσικο αεριο, φυσικο, εν λόγω, ηπα, fed, ιαπωνια, reserve, τραπεζες, jackson, προσφορες, ισχύ, δημοσκοπηση, reuters, lng, west, μμε, offshore, δραση, απεργια, μυστικες δημοσκοπησεις, εθνος, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, η ημέρα της γης, απεργια 26 σεπτεμβριου, εκλογες ηπα, χωρες, αυστραλια, γερμανια, ηπα, ιραν, μμε, οικονομια, lng, reuters, αισιοδοξια, βρισκεται, γεγονος, ευχαριστο, εβδομαδα, εν λόγω, επρεπε, επτα, ερευνες, ζοφερη, ημισυ, εικονα, ομιλια, λεπτομερειες, πεμπτη, ρολο, σερι, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σημαδια, τιμη, το εθνος, ισχύ, αγορες, ετοιμη, fed, jackson, μπροστα, offshore, reserve, τραπεζα, υγειας, west
Αναζητήσεις
eleftheri-ptosi-sto-fysiko-aerio--ptotika-kai-to-petrelaio.htm
Τυχαία Θέματα
Ελεύθερη, - Πτωτικά,eleftheri, - ptotika