Εισβολή στο Καπιτώλιο: Φυλάκιση 70 μηνών στον... εκλεκτό του Τραμπ

Ένας πρώην... εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε την Παρασκευή (3/11) σε 70 μήνες φυλάκιση για τον ρόλο του στα βίαια γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Ο Φεντερίκο Κλάιν, διορισμένος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί θητείας Τραμπ, κρίθηκε ένοχος για πολλές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η κατηγορία για επίθεση εναντίον πολλών αστυνομικών κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Οι πράξεις σας στις 6 Ιανουαρίου ήταν σοκαριστικές και κατάφωρες», δήλωσε ο δικαστής ΜακΦέιντεν επίσης διορισμένος από τον Τραμπ,

κατά τη διάρκεια της καταδίκης της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Κλάιν επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια μιας αρχικής παραβίασης στους χώρους του Καπιτωλίου, λέγοντας στον αστυνομικό «δεν μπορείς να μας σταματήσεις».

Ο ΜακΦέιντεν περιέγραψε επίσης λεπτομερώς πολλές άλλες επιθέσεις του Κλάιν σε αστυνομικούς, πολλές από τις οποίες συνέβησαν στη σήραγγα της κάτω δυτικής βεράντας, μια από τις πιο βίαιες σκηνές εκείνης της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης της Παρασκευής, ο πρώην λοχίας της αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, Ακιλίνο Γκονέλ, είπε στο δικαστήριο ότι «ο Klein του είχε επιτεθεί πολλές φορές με μια αστυνομική ασπίδα των ΜΑΤ».

Ο Γκονέλ διερωτήθηκε «πώς κάποιος που πήρε τον ίδιο όρκο με εμένα να προστατεύει το Σύνταγμα, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια επίθεση στο Καπιτώλιο».

Οι εισαγγελείς σημείωσαν επίσης «ότι ο Klein - πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ - είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες με άδεια ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπέδειξαν ότι επιτιθέμενος στο Καπιτώλιο για να διατηρήσει τον Τραμπ ως πρόεδρο, θα μπορούσε επίσης να προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του ως πολιτικός διορισμένος».

Οι ερευνητές βρήκαν αρκετές εικόνες του Klein κατά τη διάρκεια των ταραχών, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε μια αστυνομική ασπίδα για να σφηνώσει μια είσοδο για τους ταραξίες και να μάχεται ενάντια σε μια γραμμή της αστυνομίας για αρκετά λεπτά, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεσή του για τη σύλληψή του.

«Ο Klein φορούσε ένα κόκκινο καπέλο Make America Great Again και στη συνέχεια άλλαξε σε ένα καπέλο United States Marine Corps κατά τη διάρκεια της εξέγερσης», είπαν οι ερευνητές.

Ο Στάνλεϊ Γούντογουορντ, δικηγόρος του Κλάιν, δήλωσε στο δικαστήριο ότι «ο Κλάιν δεν είχε σχεδιάσει να επιτεθεί στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα» και πως «κανένα άτομο δεν προκάλεσε την 6η Ιανουαρίου».

Οι ενέργειες του Κλάιν στις 6 Ιανουαρίου, είπε ο δικηγόρος του, «δεν ήταν προδοσία της υπηρεσίας του στον στρατό και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά ήταν μέρος της συμμετοχής του σε μια διαμαρτυρία που εξελίχθηκε στραβά».

ΤραμπΚαπιτώλιοφυλάκισηΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
eisvoli-sto-kapitolio-fylakisi-70-minon-ston-eklekto-tou-trab.htm
Τυχαία Θέματα