Δυσκολεύεται να σηκώσει «κεφάλι» το Χρηματιστήριο

Σε ρότα νέων απωλειών, για τέταρτη διαδοχική μέρα, κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, επηρεαζόμενο από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, λόγω των εξαγγελιών της Fed ότι θα συνεχίσει την αυστηρή νομισματική πολιτική της για μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο διάστημα.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον κάτω από τις 1.200 μονάδες και σε περίπτωση που παραμείνει σε πτωτική τροχιά θα διευρύνει το χαμηλό 4μήνου που ήδη καταγράφει. Σε περίπτωση, δε,

που δεν επανέλθουν οι αγοραστές, στόχος είναι να κλείσει τουλάχιστον πάνω από το αμέσως επόμενο χαμηλότερο κλείσιμο (24 Μαΐου - 1.191,83 μονάδες).

Όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, η πλησιέστερη τιμή αντίστασης για τον ΓΔ είναι οι 1.217 μονάδες, ενώ τα τεχνικά δεδομένα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κίνησης προς τις 1.170 μονάδες, που είναι και το εγγύτερο σημείο στήριξης του δείκτη.

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,51% και διαμορφώνεται στις 1.194,19 μονάδες. Ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι της Aegean, της Cenergy Holdings και της Viohalco, ενώ από την άλλη πλευρά έντονη ανοδική αντίδραση παρουσιάζουν οι μετοχές της Jumbo, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Άξιο αναφοράς είναι το limit down της Epsilon Net, το οποίο οφείλεται στην επαναξιολόγηση των κερδών της λόγω του προγράμματος διάθεσης μετοχών (stock option).

Χρηματιστήριο ΑθηνώνEpsilon NetΓενικός Δείκτης1200 ΜΟΝΑΔΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα