Δυσκολεύεται, αλλά κρατά τα $27.000 το Bitcoin-Στο… περίμενε τα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin διατηρείται σταθερά πάνω από τα 27.000 δολάρια την Τετάρτη (20/9), με την επιφυλακτικότητα να είναι διάχυτη στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια.

Η τιμή του Bitcoin αντιμετώπισε αντίσταση στα 27.400 δολάρια νωρίτερα σήμερα, αποτυγχάνοντας να σπάσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

Ο κινητός μέσος όρος (MA) είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται συνήθως στην τεχνική ανάλυση και ένας αυξανόμενος κινητός μέσος όρος

υποδηλώνει ότι ένα περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται σε ανοδική τάση, ενώ ένας φθίνων κινητός μέσος όρος υποδεικνύει πτωτική τάση.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk (CMI) κερδίζει 0,44%.

Οι traders περιμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και κυρίως της Federal Reserve εντός της ημέρας για να δουν πού θα επενδύσουν τα κεφάλαιά τους, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την τρέχουσα ηρεμία της αγοράς, εξήγησε ο Alex Kuptsikevich, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην FxPro, στο CoinDesk.

«Όλες οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση αναμονής πριν από τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία», είπε ο Kuptsikevich, προσθέτοντας ότι η τάση παραμένει πτωτική.

Η Federal Reserve θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια εντός της ημέρας και η Τράπεζα της Αγγλίας θα κάνει το ίδιο την Πέμπτη. Η απόφαση για τα επιτόκια της Ελβετίας αναμένεται επίσης την Πέμπτη και η Ιαπωνία θα κάνει τις δικές της ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Η τάση για το Bitcoin είναι πτωτική αν κοιτάξει κανείς αποκλειστικά την τεχνική εικόνα. Η διορθωτική αναπήδηση έχει επίσημα τελειώσει, η τιμή έχει πέσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους και η βραχυπρόθεσμη υπερπώληση έχει ολοκληρωθεί», είπε.

Οι αναλυτές της πλατφόρμας υπηρεσιών κρυπτογράφησης Matrixport, ωστόσο, δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι αγορές κρυπτογράφησης θα κινηθούν ανοδικά το τέταρτο τρίμηνο, επικαλούμενοι τι ίσχυε την ίδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια.

Το τέταρτο τρίμηνο αντιπροσωπεύει παραδοσιακά το ισχυρότερο τρίμηνο του Bitcoin, με μέση απόδοση +35% τα τελευταία εννέα χρόνια», έγραψαν οι αναλυτές της Matrixport σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Αν η ιστορία είναι κάποιος οδηγός, το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 37.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

Το περιουσιακό στοιχείο εκτινάχθηκε στα 27.500 δολάρια χθες για πρώτη φορά από τις 31 Αυγούστου.

Πλέον, έχει χάσει κάποιο έδαφος, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τα 27.000 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει πλησιάσει τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι ισχυρή στο 49,2%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, το συνολικό ανώτατο όριο παραμένει σχετικά σταθερό τις τελευταίες 24 ώρες, σε κάτι περισσότερο από 1,070 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin υποχωρεί 0,40% στα 27.118,96 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 1,05% στα 1.630,51 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 0,15% στα 20,11 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,30% στο 0,25282256 δολάριο.

Το Polkadot διολισθαίνει 0,45% στα 4,12 δολάρια, το Dogecoin χάνει 0,73% στο 0,06224026 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 1,33% στο 0,00000730 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα