Δεν ανησυχούμε για τίποτε, μόνο μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι…

Με βάση τα όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, η ελληνική κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τίποτε. Ούτε για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ούτε για τις μεταναστευτικές ροές (έστω και αν στην Ευρώπη δεν συμφωνούν σε τίποτε για τη διαχείριση τους), ούτε για τις αυξήσεις επιτοκίων, ούτε για την ορατή απειλή της ύφεσης στην Ευρώπη.

Η απορία βέβαια είναι πού ακριβώς βασίζεται αυτή η αισιοδοξία, γιατί οι ενδείξεις ως προς πολλά, από το πώς γίνεται η διαχείριση της ακρίβειας, έως και το πώς λειτουργεί το κράτος και οι διάφοροι μηχανισμοί αποτροπής κρίσεων και απειλών, δεν είναι και τόσο

καθησυχαστικές, όπως διαπιστώθηκε προσφάτως σε πολλά πεδία.

Μακάρι να είναι έτσι, αν και όλοι κατανοούν ότι αν τα πράγματα ξεφύγουν στη Μέση Ανατολή, καλό θα είναι να ανησυχεί κανείς και να είναι προετοιμασμένος, παρά να το παίζει άνετος και ωραίος.

Με βάση τα όσα λένε πάντως διάφοροι κυβερνητικοί, μοιάζουν να ανησυχούν μόνο για ένα πράγμα, «μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι», που έλεγαν και οι Γαλάτες συγχωριανοί του Αστερίξ. Ίσως και να είναι ένας ενδιαφέρων παραλληλισμός για την γενική νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα.

Παραλίγο βέβαια να συμβεί και αυτό, μην ξεχνάμε και τον Ντάνιελ και τον Ελίας, αλλά αφού έκλεισε και το ΟΑΚΑ, μπορεί να έχει εξαλειφθεί και αυτός ο υπέρτατος κίνδυνος…

Keywords
Τυχαία Θέματα