Χανιά: Εξιχνιάστηκε απάτη με πρόσχημα το market pass

Άλλη μια απάτη με πρόσχημα το market pass εξιχνίασε το Α.Τ. Κισσάμου αργά το βράδυ της Παρασκευής (11/8), με τη σύλληψη δύο ατόμων και την ταυτοποίηση ενός ακόμα.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ένας 40χρονος κατήγγειλε στο Α.Τ. Κισσάμου, ότι είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης.

Όπως κατήγγειλε, δέχθηκε μια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο, από έναν άνδρα που του συστήθηκε ως λογιστής και που, με

πρόσχημα την καταβολή του επιδόματος του market pass, του ζήτησε να μεταβεί σε ΑΤΜ για να ολοκληρωθεί η επίμαχη συναλλαγή, αφού ωστόσο προηγουμένως, ακολουθήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή.

Το θύμα, πείστηκε και, ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη, πραγματοποίησε δύο χρηματικές μεταφορές συνολικού ύψους 4.902 ευρώ. Συγκεκριμένα, ανυποψίαστος κατέθεσε τα ποσά των 2.900 και 2.001 ευρώ, για να διαπιστώσει σύντομα, ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Από την προανάκριση και συστηματική έρευνα του Α.Τ Κισσάμου, προέκυψε ότι «πρωταγωνιστές» της απάτης φαίνεται πως είναι μια 53χρονη κάτοικος Σαλαμίνας και μία 28χρονη γυναίκα κάτοικος Πατέρων Ηρακλείου, οι οποίες ήδη συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκε ως τρίτος δράστης ένας 26χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό της απάτης και της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κοινώς «ξέπλυμα».

ΧΑΝΙΑMARKET PASSΚΙΣΣΑΜΟΣΑΤ ΚΙΣΣΑΜΟΥΑπάτηΕΛΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
chania-exichniastike-apati-me-proschima-to-market-pass.htm
Τυχαία Θέματα