Χαβάη: Τουλάχιστον 80 νεκροί στις πυρκαγιές- Φόβοι για πολλούς περισσότερους

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές που πλήττουν το Μάουι στη Χαβάη, δήλωσαν αξιωματούχοι αργά την Παρασκευή (11/8), καθώς οι προσπάθειες αναζήτησης επιζώντων συνεχίζονται και πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από τους 67 που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, καθιστώντας τις πυρκαγιές τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας. Ο αριθμός των νεκρών συνέχισε να αυξάνεται την Παρασκευή, ξεπερνώντας τον αριθμό νελρών- ρεκόρ της πολιτείας από φυσικές καταστροφές των 61 από το τσουνάμι του 1960 που

έπληξε τον κόλπο Hilo.

Περιοχές συνεχίζουν να εκκενώνονται, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά.

Ο κυβερνήτης Τζος Γκριν είπε στο CNN ότι τα επιβεβαιωμένα θύματα «εντοπίστηκαν στην ύπαιθρο, καθώς οι άνθρωποι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη φωτιά».

Ο Γκριν είπε ότι εντός των ημερών οι αξιωματούχοι αναμένουν να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσες ζωές χάθηκαν.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε απώλειες ζωών», είπε ο Γκριν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Έχουμε επίσης πολλές εκατοντάδες σπίτια που έχουν καταστραφεί και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανακάμψουμε», συμπλήρωσε.

ΧαβάηΠυρκαγιέςΝΕΚΡΟΙΜΑΟΥΙ
Keywords
Αναζητήσεις
chavai-toulachiston-80-nekroi-stis-pyrkagies--fovoi-gia-pollous-perissoterous.htm
Τυχαία Θέματα