Μπήκαν στην πόλη τα τρακτέρ- Η κυβέρνηση επιμένει στο «δώσαμε»

Αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται ήδη με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί ακόμα ήρθαν με λεωφορεία προκειμένου να δώσουν το παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο μετά τη 1:30

άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα πρώτα 9 τρακτέρ απο την Εύβοια και ώρα με την ώρα πληθαίνουν, καθώς φτάνουν και αγρότες από άλλες περιοχές.

Η αστυνομία "συνόδευσε" τους αγρότες σε όλο το ταξίδι τους και τους οδήγησαν τελικά στο Σύνταγμα και την Ομόνοια.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Επίσης εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», σημειώνει η ΕΛΑΣ.

Η κυβέρνηση επιμένει στο "δώσαμε"

Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών, η κυβέρνηση "συντεταγμένα" τονίζει πως έχει ήδη δώσει όσα μπορούσε να δώσει με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Δευτέρας (19/2) πως η κυβέρνηση δεν θα δώσει κάτι παραπάνω. Σημείωσε χαρακτηριστικά μάλιστα πως οι αγρότες "δικαιούνται" να διαδηλώσουν, αλλά εκτίμησε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν και οι αγρότες, απλώς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Τις δηλώσεις αυτές του Πρωθυπουργού ακολούθησαν ανάλογες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.

Κοινός τόπος σε όλες τις δηλώσεις το "δώσαμε όσα μπορούσαμε" και η εκτίμηση πως και οι αγρότες σύντομα θα διαλύσουν τα μπλόκα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος - Γιώργος Αλεξάκης

#τρακτέρ #αγροτες #Κυβέρνηση #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
bikan-stin-poli-ta-trakter--i-kyvernisi-epimenei-sto-dosame.htm
Τυχαία Θέματα