Μπάιντεν: Πρέπει να αλλάξει τη σκληροπυρηνική κυβέρνησή του ο Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρέπει να αλλάξει τη σκληροπυρηνική κυβέρνησή του, προειδοποιώντας ότι η υποστήριξη για τη στρατιωτική εκστρατεία της χώρας μειώνεται εν μέσω του σφοδρού βομβαρδισμού στη Γάζα

Μιλώντας σε χορηγούς των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον, ο Μπάιντεν είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να πάρει μια «σκληρή απόφαση».

«Είναι η πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θέλει λύση

δύο κρατών.

Το Ισραήλ αρχίζει να χάνει την υποστήριξη σε όλο τον κόσμο. Πρέπει ο Νετανιάχου να αλλάξει την ισραηλινή κυβέρνηση για να βρει πιθανή μακροπρόθεσμη λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση» ανέφερε.

Οι παρατηρήσεις – που διατυπώθηκαν εκτός κάμερας, σε χώρο όπου ο πρόεδρος ήταν πιο ελεύθερος απ' ότι στις συνηθισμένες εμφανίσεις του στον Λευκό Οίκο – ήταν από τις πιο ειλικρινείς μέχρι σήμερα όσον αφορά την άποψη του Μπάιντεν για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα, γράφει το CNN.

Παρόλα αυτά, αξίζει να τονιστεί ότι πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, ο Μπάιντεν ήταν επικριτικός απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου, ο οποίος περιλαμβάνει ακροδεξιά κόμματα. Αλλά, δημόσια έχει σταθεί στο πλάι του Νετανιάχου από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, παρά την αυξανόμενη κριτική για την ισραηλινή εκστρατεία.

Σε τηλεφωνικές συνομιλίες, ο Μπάιντεν έχει προτρέψει τον Νετανιάχου να λάβει περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό των απωλειών αμάχων. Επίσης, ανώτατα στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχει "χάσμα" μεταξύ των προθέσεων του Ισραήλ και της πραγματικότητας στο πεδίο.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ μέχρι να απαλλαγεί από τη Χαμάς, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικοί», είπε ο Μπάιντεν την Δευτέρα (11/12). «Η παγκόσμια κοινή γνώμη μπορεί να αλλάξει εν μία νυκτί, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν πιέζουν τους Ισραηλινούς ομολόγους τους να αρχίσουν να σχεδιάζουν το μεταπολεμικό τοπίο στη Γάζα, κρατώντας ανοιχτό παράθυρο για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

#Μπάιντεν #ΗΠΑ #Νετανιαχου #Ισραήλ #βοήθεια #Γάζα
Keywords
Αναζητήσεις
bainten-prepei-na-allaxei-ti-skliropyriniki-kyvernisi-tou-o-netaniachou.htm
Τυχαία Θέματα