ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους €70 εκατ.

Εκδοση ανεξασφάλιστου ομολογιακού δανείου ύψους €70 εκατ. διάρκειας πέντε ετών και με ετήσιο σταθερό επιτόκιο 6,16% δρομολογεί η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στο δάνειο, το οποίο θα εκδοθεί εντός έξι μηνών, θα συμβληθούν ως ομολογιούχοι η Lion Retail Holding S.a.r.l. που είναι μητρική της ΑΒ και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των €17,5 εκατ., αλλά και η Ahold Delhaize Finance Company N.V.,

Curaçao, (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματος της στη Γενεύη), που είναι συνδεδεμένη με την ΑΒ και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των €52,5 εκατ.

Η ειδική άδεια που αφορά την Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, χορηγήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν.4548/2018 για την έκδοση του ομολογιακού δανείου και “κρίθηκε δίκαιη, εύλογη και εξυπηρετούσα τα συμφέροντα της εταιρείας”.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, το ομολογιακό δάνειο θα στηρίξει το επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί η ΑΒ Βασιλόπουλος και αφορά μεταξύ άλλων:

στην ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων (για φέτος ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για άνοιγμα 60 καταστημάτων εκ των οποίων 10 νέων ιδιόκτητων)στην ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμούστη συνεχιζόμενη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμούσε επιπλέον παροχές (μισθούς και μπόνους) στο προσωπικόΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣΔΑΝΕΙΟομόλογο
Keywords
Αναζητήσεις
av-vasilopoulos-ekdosi-omologiakou-daneiou-ypsous-70-ekat.htm
Τυχαία Θέματα