Απώλειες για S&P και Nasdaq μετά τα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ

23:51 8/3/2024 - Πηγή: Reporter

Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής (8/3) στη Wall Street, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα με μεγάλη μεταβλητότητα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε 0,18% χαμηλότερα, στις 38.723,28 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,63% στις 5.124,98 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite διολίσθησε κατά 1,16% στις 16.085,11 μονάδες. Οι δύο δείκτες σημείωσαν νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο

επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος.

Μετά από μία «δύσκολη» εβδομάδα, ο Dow Jones και ο Nasdaq σημειώνουν εβδομαδιαίες απώλειες 0,8% και 1,0%, αντίστοιχα, ενώ ο S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα σχεδόν αμετάβλητος.

Οι κινήσεις των μετοχών είχαν υψηλή μεταβλητότητα και την Παρασκευή, με τη Nvidia, η οποία σημείωνε ράλι στις προηγούμενες συνεδριάσεις, να κλείνει, τελικά, με απώλειες 5,55%. Παρά την «ανάσα» αυτή, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 7%. Όπως τονίζουν αναλυτές, οι σημερινές απώλειες της Nvidia αποτελούν μάλλον διορθωτική κίνηση, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους. Αν και η Nvidia παρέσυρε προς τα κάτω τον τεχνολογικό τομέα, η Apple σημείωσε άνοδο 1,02%. Για την εβδομάδα, ωστόσο, η μετοχή της Apple σημείωσε απώλειες άνω του 4%.

Η έκθεση του Φεβρουαρίου για την απασχόληση προσέφερε κάποια αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το πότε θα είναι ασφαλές για τη Fed να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων.

Από τη μία πλευρά, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο, καθώς ανήλθαν σε 275.000, έναντι εκτίμησης 198.000. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα στο 3,9% και η αύξηση των μισθών ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις, αποτελώντας ένα δείγμα πως ο πληθωρισμός έχει «ψυχρανθεί» αρκετά, ώστε να «καθησυχάσει» τη Fed. Η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω.

Αναλυτές πιστεύουν πως η έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα μπορεί να πείσει σε κάποιο βαθμό τη Fed πως ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο και η περίοδος είναι κατάλληλη για μία προσαρμογή των επιτοκίων.

Εβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς η αγορά παραμένει επαρκώς εφοδιασμένη και η ζήτηση από την Κίνα φαίνεται να είναι υποτονική.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το West Texas Intermediate σημείωσε απώλειες 1,17%, κλείνοντας στα 78,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας το αμερικανικό αργό έχασε 2,5%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent έχασε 1,06%, κλείνοντας στα 82,08 δολάρια το βαρέλι και έχοντας υποχωρήσει κατά 1,8% για την εβδομάδα.

#nyse #Wall_Street #απώλειες
Keywords
Αναζητήσεις
apoleies-gia-sp-kai-nasdaq-meta-ta-endosynedriaka-rekor.htm
Τυχαία Θέματα