Λονδίνο: Ιδρύθηκε ο Ναυτιλιακός Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας

21:43 8/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η ευρεία υιοθέτηση της πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία κάνει ακόμα ένα βήμα, με τη δημιουργία του Ναυτιλιακού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας (NEMO) στο Λονδίνο.

Ο NEMO θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για τη θέσπιση παγκόσμιων προτύπων και κανονισμών για την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τον παροπλισμό της πυρηνικής ισχύος στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και για την προώθηση της εμπορικής αξιοποίησης της πυρηνικής ενέργειας στη θάλασσα.

Στα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται ο ασιατικός ναυπηγικός

γίγαντας HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, η TerraPower, μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR) που ιδρύθηκε από τον Bill Gates, η Westinghouse EC, η Lloyd's Register και η δανική Seaborg, καινοτόμος στους αντιδραστήρες ρευστού άλατος.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την έναρξη λειτουργίας του NEMO, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως ακρογωνιαίος λίθος για την προώθηση της εποχής της υπεράκτιας πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε ο Mamdouh el-Shanawany, πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας του ΙΑΕΑ, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του NEMO. «Θα διευρύνουμε τη συμμετοχή παγκόσμιων οργανισμών που μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες με εμάς».

«Η καθιέρωση παγκόσμιων προτύπων είναι το κλειδί για την εμπορική αξιοποίηση των SMR επόμενης γενιάς που ταιριάζουν άψογα στο θαλάσσιο περιβάλλον», δήλωσε ο Park Sang-min, επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου πράσινης ενέργειας της HD KSOE, του ναυπηγείου που, τον Νοέμβριο του 2022, επένδυσε 30 εκατ. δολάρια στην TerraPower.

#ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ_ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ_ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ_ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ #ίδρυση #ΚΑΝΟΝΕΣ #Πυρηνική_Ενέργεια #ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ_ΠΥΡΗΝΙΚΗ_ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
londino-idrythike-o-naftiliakos-organismos-pyrinikis-energeias.htm
Τυχαία Θέματα