Απεργία: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, ταξί, πλοία, αεροπλάνα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί ολόκληρη η χώρα αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ να καλούν σε συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, βάζοντας στο στόχαστρο την ακρίβεια. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ΜΜΜ, πλοία, αεροδρόμια και ταξί.

Πιο

συγκεκριμένα:

Mέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο ηλεκτρικός, θα εκτελεί δρομολόγια από τις 9.00 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα.Το μετρό, θα κινηθεί από τις 9 το πρωϊ έως και τις 3 μετά το μεσημέρι.Το τραμ, θα εκτελεί δρομολόγια από τις 8 το πρωϊ έως τις 10 το βράδυ.Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 9 το πρωϊ και 9 το βράδυ.Τα τρένα και ο Προαστιακός, θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα.

Ταξί

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24άωρη απεργία. Οι αυτοκινητιστές ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα καθώς επίσης και μείωση του ΕΦΚ και του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.

Πλοία

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Για να δείτε τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών πατήστε εδώ.

Αεροπλάνα

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Ειδικότερα, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ), καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.), σε 6ωρη (10:00 – 16:00 τοπική ώρα) στάση εργασίας και σε 24ωρη απεργία, θα ακυρωθούν 50 πτήσεις και θα τροποποιηθούν 42, στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού.

Η Aegean και η Olympic Air δηλώνουν πως θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις των δικτύων τους, τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Aegean www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Απροσπέλαστο το κέντρο

Να σημειωθεί επίσης ότι το κέντρο από τις 10.30 το πρωί θα είναι απροσπέλαστο καθώς ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30 στα Προπύλαια. Όλες οι επιμέρους πορείες θα καταλήξουν στη Βουλή.

Οι προσυγκεντρώσεις, έχουν προγραμματιστεί στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και ΕμπόρωνΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗΜΜΜταξίΠΝΟΑεροπορικές
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα