Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για Motor Oil και HelleniQ Energy

Σε χρονιά ρεκόρ κατευθύνονται τα ελληνικά διυλιστήρια, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Eurobank Equities, η οποία επιβεβαιώνει τη σύσταση αγοράς που έχε εκδώσει για την HelleniQ Energy και Motor Oil.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αναλυτές, από πλευρά μετοχών τα Ελληνικά Διυλιστήρια έχουν ξεπεράσει τις επιδόσεις του ΧΑ (HelleniQ

Energy +19%, MOH +36%).

Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο τα 6,8 ευρώ για την HelleniQ Energy με σύσταση αγοράς, ενώ για τη Motor Oil η τιμή στόχος είναι τα 22,5 ευρώ με σύσταση επίσης «buy».

Παράλληλα, η Eurobank Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα ελληνικά διυλιστήρια οδεύουν προς ένα χρόνο-ρεκόρ, αφού για τα αποτέλεσματα του γ’ τριμήνου προβλέπει αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4% για την HelleniQ Energy, με τα έσοδα να φθάνουν τα 3,4 δισ. ευρώ (+39%) και τα προσαρμοσμένα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) τα 440 εκατ. ευρώ (+252%).

Από την πλευρά της, η Motor oil αναμένεται δει τα EBITDA να διευρύνονται στα 432 εκατ. ευρώ (+223%) και τα έσοδα στα 4,5 δισ. ευρώ (+49%).

Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι αποτιμήσεις παραμένουν χαμηλές καθώς και οι δύο μετοχές εμφανίζουν EV/EBITDA κάτω του 4.5x, έναντι του ιστορικού μέσου όρου για τον ευρωπαϊκό κλάδο στο 5.5x.

Η Eurobank Χρηματιστηριακή μιλά για θεμελιώδη Χρυσής Εποχής, με προσαρμοσμένα EBITDA άνω των 800 εκατ. ευρώ το 2023, έπειτα από μια καλή χρονιά το 2022 (1,4-1,5 δισ. ευρώ).

eurobank equitiesMotor OilHELLENIQ ENERGY
Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurobank Equities, Σύσταση, Motor Oil, Helleniq Energy,Eurobank Equities, systasi, Motor Oil, Helleniq Energy