Ανεβάζει στροφές η Wall Street μετά το «φρένο» στα ομόλογα

17:29 3/3/2023 - Πηγή: Reporter

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική μέρα σημειώνει η Wall Street, με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να παίρνει «ανάσα» μετά το στοπ που μπήκε στο ράλι των ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή άνοδος των αποδόσεων οφείλεται στις έντονες ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα θέσει πολύ υψηλότερο «ταβάνι» στις αυξήσεις των επιτοκίων. Ωστόσο, ο

αξιωματούχος της Fed Ράφαελ Μπόστιτς δήλωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, αντί για 50 μονάδες βάσης, κατευνάζοντας εν μέρει τους φόβους των επενδυτών.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής (3/3), ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,21% στις 33.071,57 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,50% στις 4.001,35 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,78% στις 11.552,73 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς μια εβδομάδα κερδών. Ο S&P 500 μέχρι στιγμής βρίσκεται σε θετικό έδαφος και αναμένεται να σπάσει το αρνητικό σερί τριών εβδομάδων. Ο Nasdaq και ο Dow Jones κερδίζουν 0,6%.

Στα ομόλογα, το 10ετές διαμορφώνεται στο 3,99% και το 2ετές στο 4,86% με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, το 2ετές «σκαρφάλωσε» σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από το 2007.

Στα μάκρο της ημέρας, σε αναπτυξιακή τροχιά πέρασε το Φεβρουάριο ο κλάδος των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των δεικτών PMI της S&P Global. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στο 50,6 το Φεβρουάριο από 46,8 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας την προκαταρκτική μέτρηση της S&P Global που ήταν στο 50,5. Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες επίσης ενισχύθηκε και διαμορφώθηκε στο 50,1 το Φεβρουάριο από 46,8 τον Ιανουάριο, τερματίζοντας επίσης ένα σερί επτά μηνών συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

FEDαποδόσεις ομολόγωνWALL STREET ΗΠΑΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝεβδομαδιαία κέρδηPMI
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα