«Ανεβαίνουν» τα ETF Bitcoin: Τριπλασιάστηκαν οι όγκοι συναλλαγών τον Μάρτιο

09:10 5/4/2024 - Πηγή: Reporter

Σε άνοδο βρίσκονται τα ETF Bitcoin στις ΗΠΑ, καθώς τον Μάρτιο κατέγραψαν όγκο συναλλαγών άνω των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός τρεις φορές υψηλότερος από τους όγκους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε, φυσικά, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε σε υψηλά ρεκόρ.

Ηγέτης των κερδών ήταν το IBIT της BlackRock, το οποίο κατέλαβε σχεδόν το 50% του συνολικού μεριδίου, έγραψε ο αναλυτής της Bloomberg

Intelligence, Eric Balchunas, στο X. Το GBTC της Grayscale ήταν το επόμενο με 20% του συνολικού μεριδίου, ακολουθούμενο από το FBTC της Fidelity στο 17%.

«Το $IBIT κέρδισε την… κούρσα όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών και είναι επίσημα το $GLD του Βitcoin», έγραψε ο Balchunas, αναφερόμενος σε ένα χρυσό ETF. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Απρίλιος θα είναι υψηλότερος, αλλά ποιος ξέρει», συμπλήρωσε.



Τα ETF Βitcoin στις ΗΠΑ εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Ιανουάριο και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις στις 12 Ιανουαρίου, όταν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε τιμή περίπου 45.000 δολάρια. Από τότε, το Βitcoin έχει σκαρφαλώσει στα 73.000 δολάρια, καταγράφοντας υψηλό- ρεκόρ, προκαλώντας μια αλλαγή στη δυναμική της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ETF, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Οι όγκοι της BlackRock προέρχονται όλοι από εισροές από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της Farside Investors, και διατηρούσε Βitcoin αξίας άνω των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές της εβδομάδας. Ένα μεγάλο μέρος των όγκων της BlackRock προέρχεται από ιδιώτες επενδυτές με μέσο όρο συναλλαγών τα 13.000 δολάρια.

#κρυπτονομίσματα #συναλλαγές #Bloomberg
Keywords
Αναζητήσεις
anevainoun-ta-etf-bitcoin-triplasiastikan-oi-ogkoi-synallagon-ton-martio.htm
Τυχαία Θέματα