Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η εικόνα στις Περιφέρειες- Πού γίνονται ντέρμπι

Η ροή αποτελεσμάτων στις περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας δείχνει επικράτηση των υποψηφίων που έχουν τη στήριξη της ΝΔ. Υπάρχουν, όμως, όπως αναμενόταν και ορισμένα ντέρμπι.

Οι πιο αμφίρροπες μάχες εντοπίζονται στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι 5 αυτές περιφέρειες οδηγούνται όπως όλα δείχνουν σε β' γύρο.

Στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε τελικά πάνω από

το όριο του 43% και εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Ιωακειμίδης που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης βάφει το νησί πράσινο με ποσοστό κοντά στο 80%. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης θυμίζουμε πως εκτός από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είχε φέτος και τη στήριξη της ΝΔ.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος επανεκλέγεται πανηγυρικά στο Νότιο Αιγαίο, όπως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός προηγείται του Πέτρου Τατούλη, αλλά είναι στο όριο του 43% και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα χρειαστεί β' γύρος.

Βέβαιη θεωρείται η επανεκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ και στην Ήπειρο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης έχει άνετο προβάδισμα.

Στη Στερεά Ελλάδα επίσης επανεκλέγεται ο Φάνης Σπανός.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δείτε live ροή αποτελεσμάτων από περιφέρειες και δήμους ΕΔΩ

εκλογέςΑποτελέσματαΝτέρμπιπεριφερειες
Keywords
Αναζητήσεις
aftodioikitikes-ekloges-i-eikona-stis-perifereies--pou-ginontai-nterbi.htm
Τυχαία Θέματα