Star Bulk: Ανανέωση του στόλου με πωλήσεις και νέα πλοία

H ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου Star Bulk Carriers αποκάλυψε μια σειρά από πωλήσεις παλαιότερων πλοίων.

Η εταιρεία, που κατέχει και διαχειρίζεται περίπου 120 πλοία, υπό την ηγεσία του Πέτρου Παππά, συμφώνησε να εκποιήσει πέντε πλοία που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2003 και 2012 έναντι $72,5 εκατομμυρίων.

Η Star Bulk Carriers έχει ήδη πουλήσει και παραδώσει το supramax

Star Zeta, κατασκευής 2003, σε ανώνυμο αγοραστή έναντι $8 εκατομμυρίων, ενώ έκλεισε, επίσης, μια συμφωνία για την πώληση των supramaxes Star Athena και Star Glory, κατασκευής 2012, του Star Theta, κατασκευής 2003 και του kamsarmax Star Jennifer, κατασκευής 2006. Τα πλοία αυτά αναμένεται να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η πώληση των πέντε αυτών πλοίων αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους $15,6 εκατομμυρίων, τα οποία θα καταγραφούν στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Καθώς τα παλαιότερα πλοία αποχωρούν από το στόλο, η Star Bulk επιβεβαίωσε την παραγγελία ενός νέου ζεύγους kamsarmaxes από την Κίνα, με δικαίωμα προαίρεσης για δύο ακόμη πλοία. Τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο του Qingdao και θα παραδοθούν τον Νοέμβριο του 2025 και τον Ιούνιο του 2026. Τα δύο επιπλέον προαιρετικά συμβόλαια ναυπήγησης έχουν ημερομηνίες παράδοσης τον Δεκέμβριο του 2025 και τον Αύγουστο του 2026.

#Star_Bulk_Carriers #Πέτρος_Παππάς #πωλήσεις_πλοίων #αγορές_πλοίων #supramax #kamsarmax
Keywords
Τυχαία Θέματα