Prorata: «Μάχη» για την τρίτη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Μία ακόμη δημοσκόπηση φανερώνει αλλαγές στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ πια βρίσκεται καθαρά στη δεύτερη θέση και πλέον η μάχη μετατοπίζεται στην τρίτη, την οποία διεκδικούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Η εταιρεία

Prorata στο «Σφυγμό Νοεμβρίου» επιβεβαιώνει ασφαλώς πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ η κομματική επιρροή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ αποτυπώνεται στο 10,5%.

Η Ελληνική Λύση έχει 4%, η Πλεύση Ελευθερία 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες 2,5%, το ΜεΡΑ25 2%, οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,5%.

Σχετικά με το ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, ποσοστό 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.

Ως προς την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά των ανταγωνιστών του, με τον Στέφανο Κασσελάκη, το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη.

Ποσοστό 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.

#Prorata #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΚΕ #Πασοκ
Keywords
Αναζητήσεις
prorata-machi-gia-tin-triti-thesi-metaxy-syriza-kai-kke.htm
Τυχαία Θέματα