OPEC: Αμετάβλητη η ζήτηση για πετρέλαιο το 2023

Αμετάβλητη διατήρησε την εκτίμησή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2023 ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), σημειώνοντας ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά κινδύνων.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,35 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, έναντι

2,33 εκατ. βαρελιών ημερησίως στην προηγούμενη ανάλογη έκθεση του OPEC.

Στην Κίνα, η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 840.000 βαρέλια ανά ημέρα, έναντι 800.00 βαρελιών ημερησίως στην προηγούμενη έκθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο OPEC ανακοίνωσε πως η συνολική παραγωγή πετρελαίου των μελών του για τον Μάιο υποχώρησε κατά 464.000 βαρέλια ανά ημέρα, φτάνοντας τα 28,06 εκατ. βαρέλια.

Για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο OPEC περιμένει πως θα παρουσιάσει ετήσια ανάπτυξη 2,6% για το 2023.

Ωστόσο, ο Οργανισμός υποστηρίζει πως υπάρχουν «εντεινόμενες αβεβαιότητες» για το β' εξάμηνο του έτους, όπως τα τρέχοντα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού, τα αυξημένα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών και οι «σφιχτές» αγορές εργασίας ανά τον κόσμο.

«Επιπλέον, δεν είναι ακόμη σαφές πώς και πότε μπορεί να επιλυθεί η γεωπολιτική σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη», ανέφερε για την Ουκρανία.

OPECΠΕΤΡΕΛΑΙΟΖΗΤΗΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
opec-ametavliti-i-zitisi-gia-petrelaio-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα