BofA: Το 70% των επενδυτών αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης

Μια επιβράδυνση της ανάπτυξης αναμένει το 70% των διαχειριστών και των επενδυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της Bank of America, από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που αναμένει μια ύφεση στην Ευρώπη αυξήθηκε από το 37% στο 52%, ενώ το 52% βλέπει την ανάπτυξη των ΗΠΑ να επιβραδύνεται λόγω της αυστηρότερης

πολιτικής της Fed. Ωστόσο, μόνο το 26% των επενδυτών βλέπει μια «σκληρή προσγείωση» ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την παγκόσμια οικονομία.

Το κυρίαρχο μακροοικονομικό θέμα τους επόμενους μήνες

Η πλειοψηφία των επενδυτών αναμένει ότι η «καταστροφή» της ζήτησης λόγω της επιδείνωσης των πιστωτικών συνθηκών θα είναι το κυρίαρχο μακροοικονομικό θέμα τους επόμενους μήνες. Το 36% βλέπει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αγορές, από 29% τον περασμένο μήνα, ενώ το ποσοστό που πιστεύει ότι η πιστωτική κρίση είναι ο κύριος κίνδυνος μειώνεται από το 33% στο 22%. Ωστόσο, σε έναν ορίζοντα δώδεκα μηνών, σχεδόν το 90% εξακολουθεί να είναι πεπεισμένο ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί.

Οι προβλέψεις για τις μετοχές

Το 73% των επενδυτών αναμένει μια καθοδική πορεία για την ευρωπαϊκή αγορά μετοχών τους επόμενους μήνες ως απάντηση στη νομισματική σύσφιξη (οριακή αύξηση σε σχέση με τον περασμένο μήνα), αν και η πλειοψηφία του 52% προβλέπει πλέον μια ανοδική κίνηση τους επόμενους δώδεκα μήνες (από 44%).

Το 84% αναμένει μια αρνητική αναθεώρηση για τα ευρωπαϊκά EPS ως απάντηση στην επιβράδυνση της ανάπτυξης και την εξασθένιση του πληθωρισμού, με το 30% να θεωρεί τις υποβαθμίσεις κερδών ως την πιο πιθανή αιτία διόρθωσης της αγοράς, ακολουθούμενη από τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, στο 25%. Ένα καθαρό πσοοστό της τάξεως του 23% βλέπει τις ευρωπαϊκές μετοχές ως υπερτιμημένες, το υψηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο.

BofAανάπτυξηΟΙΚΟΝΟΜΙΑεπενδυτές
Keywords
Τυχαία Θέματα