Novo Nordisk: Deal $600 εκατ. για έρευνα θεραπείας της παχυσαρκίας

16:41 9/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η Novo Nordisk, παραγωγός των επιτυχημένων φαρμάκων Ozempic και Wegovy, υπέγραψε την τρίτη της συμφωνία έρευνας, με εταιρεία βιοτεχνολογίας που υποστηρίζεται από την Flagship Pioneering, συμφωνώντας να πληρώσει έως και 600 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη θεραπειών επόμενης γενιάς κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η συμφωνία με τη Metaphore Biotechnologies στοχεύει στην ανάπτυξη έως και δύο φαρμάκων, δήλωσαν

οι δύο εταιρείες την Πέμπτη. Η Metaphore χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση, σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μορίων, ανέφερε σε δήλωσή του ο Uli Stilz, επικεφαλής του Novo Nordisk Bio Innovation Hub.

Όπως και τα άλλα πρότζεκτ της Novo με τη Flagship, την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που βρίσκεται πίσω από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Moderna, η συνεργασία με τη Metaphore θα επικεντρωθεί σε πρώιμη έρευνα, που απέχει πολύ από το να φτάσει τους ασθενείς. Η φαρμακοβιομηχανία προσπαθεί να διευρύνει τη σειρά των πειραματικών φαρμάκων της, προκειμένου να αποκρούσει τους ανταγωνιστές στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία έχει καταστεί παγκόσμιο πρόβλημα, με περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενήλικες να ζουν με την πάθηση και αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες να ανταγωνίζονται για να βρουν αποτελεσματικά και ανθεκτικά φάρμακα για τη θεραπεία της πάθησης.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Novo μπορεί να πληρώσει έως και 600 εκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολές, αναπτυξιακές και εμπορικές πληρωμές, καθώς και για κλιμακωτά δικαιώματα επί των ετήσιων καθαρών πωλήσεων προϊόντων με άδεια χρήσης. Θα αποζημιώσει επίσης το κόστος Έρευνας και Ανάπτυξης και θα συμμετάσχει σε μελλοντικό γύρο χρηματοδότησης της Metaphore.

#Novo_Nordisk #συμφωνία #deal #έρευνα #φάρμακα #θεραπεία #παχυσαρκία
Keywords
Αναζητήσεις
novo-nordisk-deal-600-ekat-gia-erevna-therapeias-tis-pachysarkias.htm
Τυχαία Θέματα