Nαυπηγεία Ελευσίνας: Σήμερα η υπογραφή της συμφωνίας για τις κορβέτες

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα υπογραφεί σήμερα Δευτέρα (13/2) το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ιταλικών εταιρειών Fincantieri S.P.A και Leonardo με Ελληνικές Αμυντικές Επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επίσης και οι Ιταλικές εταιρείες MBDA Italy και Electronica, που μαζί με τις Fincantieri, Leonardo και ONEX αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές στην κατασκευή των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού, σε περίπτωση επιλογής της συγκεκριμένης

κορβέτας από την Ελληνική Πολιτεία.

Μετά το πρόγραμμα εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας που έτρεξε το Υπουργείο Ανάπτυξης, ήρθε η ώρα και για το Πολεμικό Ναυτικό, για τις 4 κορβέτες που θα επιλέξει να εντάξει το επόμενο διάστημα στη δύναμη του στόλου.

Στα Ναυπηγεία γίνεται η παρουσίαση για τη ναυπήγηση των τριών εκ των τεσσάρων κορβετών που πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσιάζεται, οι κορβέτες θα ναυπηγηθούν από την πρώτη βίδα έως την τελική τους φάση, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με την πρώτη προς υποψήφια ένταξη κορβέτα κλάσης Doha, να γίνεται στην Ιταλία, μεταδίδει το δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι κορβέτες κλάσης Doha έχουν μήκος 110 μέτρα και θα έχουν εφάμιλες δυνατότητες με αυτές των φρεγατών.

ΚΟΡΒΕΤΕΣπολεμικό ναυτικόΝαυπηγεία ΕλευσίναςONEX
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα