Morgan Stanley: Η Wall συνεχίζει να αγνοεί τη Fed-Έρχεται sell-off

Ένα sell-off είναι πολύ πιθανό να πλήξει την αγορά μετοχών των ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές βιάστηκαν όσον αφορά στο ενδεχόμενο να βάλει «τέλος» στις αυξήσεις επιτοκίων της η Fed.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδας ανάλυσης της Morgan Stanley υπό τον Μάικλ Γουίλσον, τόνισε ότι «παρόλο που η πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων υποστηρίζει την ιδέα ότι η Fed θα διατηρήσει την περιοριστική νομισματική πολιτική για περισσότερο

από όσο αναμενόταν, η αγορά μετοχών αρνείται να αποδεχθεί αυτήν την πραγματικότητα».

Όπως διαβάζουμε στο Bloomberg, ο Γουίλσον εκτιμά ότι η επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών, μαζί με τις αυξήσεις της Fed που έρχονται την ώρα που εμφανίζουν κάμψη τα εταιρικά κέρδη, θα οδηγήσουν την Wall Street σε χαμηλό αυτή την άνοιξη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι τιμές είναι τόσο αποκομμένες από την πραγματικότητα όσο ήταν σχεδόν και κατά τη διάρκεια αυτής της bear market».

«Κλειδί» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύονται αύριο (14/2) θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον καταλύτη που θα επαναφέρει στην πραγματικότητα τους επενδυτές.

Σε γενικά πλαίσια, ο Γουίλσον βλέπει τον S&P 500 να τελειώνει το έτος στις 3.900 μονάδες, δηλαδή περίπου 4,7% χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμό του την Παρασκευή.

«Η αναλογία ρίσκου - ανταμοιβής είναι όσο φτωχή ήταν κατά τη διάρκεια της bear market. Η πραγματικότητα για τις μετοχές είναι ότι η νομισματική πολιτική παραμένει σε περιοριστικό έδαφος, εντός πλαισίου μίας σοβαρής ύφεσης της εταιρική κερδοφορίας που έχει ξεκινήσει», τονίζει ο Γουίλσον στο σημείωμα της Morgan Stanley.

Wall StreetMorgan StanleySELL OFF
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα