Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ με 18 μονάδες- Εκκωφαντική πτώση ΣΥΡΙΖΑ

«Χαμηλές πτήσεις» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε 1,6 μονάδες μέσα σε έναν μήνα στην εκτίμηση ψήφου.

Η δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα (26/10) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA,

σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη συγκεντρώνει 40% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκεντρώνει μόλις 7%.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα, στην εκτίμηση ψήφου, κινείται στο 40% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15,2%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη αξιολογεί με συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 85% αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και 72% αρνητικά τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη. Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα, περιορίζοντας ωστόσο τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 1,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόθεση ψήφου και εκτίμηση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% διατηρώντας διαφορά 18 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10,6% και το ΚΚΕ με 8,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 22,8 μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 40,6% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% (από 17,8%) ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο, κινούμενο στο 13,4% (από 11,8%).

Ακολουθούν το ΚΚΕ σημαντικά ανεβασμένο με 10,25 (από 7,7%), η Ελληνική Λύση (6,9% από 4,4%) η ΝΙΚΗ (3,2%) η Πλεύση (3,7%) και το ΜέΡΑ 25 που δείχνει να μπαίνει στη Βουλή με 3,5%. Αντιθέτως, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Σπαρτιάτες που πέφτουν στο 2,7%.

Δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Όσον αφορά στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες και 45% αρνητικές.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με 44% θετικές και 54% αρνητικές. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 40% θετικές και 53% αρνητικές, ενώ τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην 6η θέση με 65% αρνητικές και 25% θετικές γνώμες.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Το 59% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, ενώ το 36% της δίνει θετική αξιολόγηση. Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το 85% αξιολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι μόλις 9% που αξιολογεί θετικά το κόμμα.

Metron AnalysisΝΔΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
metron-analysis-provadisma-nd-me-18-monades--ekkofantiki-ptosi-syriza.htm
Τυχαία Θέματα