Η JPMorgan ήρθε σε διακανονισμό με τα θύματα του Epstein

Η JPMorgan Chase προχώρησε στη διευθέτηση μιας ομαδικής αγωγής από τα θύματα του Jeffrey Epstein. Η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει 290 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον David Boies, έναν από τους δικηγόρους των θυμάτων.

Σύμφωνα με το CNN, τα θύματα

είχαν κατηγορήσει την τράπεζα ότι επέτρεψε τη σεξουαλική διακίνηση από τον αποθανόντα χρηματοδότη, όταν ήταν πελάτης της.

Μια κοινή δήλωση από τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ και τους δικηγόρους των θυμάτων ανέφερε ότι «ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τη διευθέτηση της ομαδικής αγωγής σχετικά με τα εγκλήματα του Jeffrey Epstein».

Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η JPMorgan Chase δεν θα αποδεχθεί την ευθύνη για την υπόθεση, αλλά μετά την έγκριση του διακανονισμού, όπως αναφέρει το CNN, η τράπεζα θα εκδώσει μια λυπημένη δήλωση για τη συσχέτισή της με τον Epstein.

Η τράπεζα και οι δικηγόροι των θυμάτων είπαν ότι ο διακανονισμός είναι προς το συμφέρον όλων των μερών, «ιδιαίτερα των επιζώντων που ήταν θύματα της τρομερής κακοποίησης του Epstein», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Ο Epstein συνελήφθη το 2019 με την κατηγορία της σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων. Πέθανε στη φυλακή αμέσως μετά τη σύλληψή του, κάτι που οι αρχές έκριναν ότι ήταν αυτοκτονία.

JPMorgan ChaseJEFFREY EPSTEINαμερικανική τράπεζαδιακανονισμόςεξωδικαστικός συμβιβασμός
Keywords
Αναζητήσεις
jpmorgan-irthe-se-symfonia-symvivasmou-me-ta-thymata-tou-epstein.htm
Τυχαία Θέματα