JP Morgan: Η επενδυτική βαθμίδα έρχεται σύντομα για την Ελλάδα

«Πιθανή» είναι η αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα μέχρι τα τέλη του έτους και στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την JP Morgan.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι με τα ελληνικά ομόλογα να διαπραγματεύονται με χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τα ιταλικά, η προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας έχει προεξοφληθεί.

«Η

βασική μας θέση είναι overweight στα ομόλογα του πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, ουδέτερη για την Ιταλία και την Ελλάδα και underweight στα ομόλογα της Πορτογαλίας. Για την ακρίβεια προτείνουμε short θέσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας έναντι της Ισπανίας και αυξημένες θέσεις σε Ελλάδα έναντι Ιταλίας σε τυχόν διεύρυνση του spread», σημειώνει η τράπεζα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ελληνικοί τίτλοι δεν είναι ελκυστικοί στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά θα επεδίωκαν αύξηση θέσεων σε overweight σε κάθε διεύρυνση των spreads.

Στα τέλη του 2023 η επενδυτική βαθμίδα

«Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, πιθανότατα, στα τέλη του 2023», σημειώνουν οι αναλυτές και προσθέτουν:

«Προβλέπουμε ότι η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται σταθερά με στενότερα περιθώρια στα ομόλογά της έναντι των ιταλικών ομολόγων, δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών θεμελιωδών μεγεθών, του σταθερού πολιτικού τοπίου και της υψηλής πιθανότητας η Ελλάδα να επιτύχει αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας έως τα τέλη του 2023», προσθέτει η JP Morgan.

JP MorganΕΛΛΑΔΑεπενδυτική βαθμίδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα